Leerling Servicemonteur BBL 3

Kinderdijk

play video
Job Leerling Servicemonteur BBL 3
Location Kinderdijk
Discipline Production, Service
Education MBO senior secondary vocational education
Position Permanent position
In Short

Zit jij in het laatste jaar van je VMBO opleiding en wil jij volgend jaar werken en leren bij een wereldmarktleider in de maritieme sector? Lees dan snel verder!

 1. Open
 2. Interviews scheduled (applications are still possible)
 3. Second round of interviews (check with the recruitment team if applications are still possible)
 4. Final interviews (applications are not possible anymore)
 5. Vacancy filled (applications are not possible anymore)
Statusi
 1. Vacancy available
 2. Interviews scheduled
 3. Second round of interviews
 4. Final interviews
 5. Vacancy filled
Your job

Per september 2018 start het Technisch Opleidingscentrum (TOC) de 3 jarige beroepsopleiding: Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw (MBO BBL niveau 3/4) voor schoolverlaters. Het TOC van Royal IHC is gevestigd in Kinderdijk en heeft een sterke reputatie in het opleiden van vakmensen. Nog in 2011 is het TOC uitgeroepen tot Beste Leerbedrijf in de Randstad.

Als Servicemonteur WTB wordt je allround opgeleid. Naast de traditionele WTB vakken leer je ook de aspecten van constructie, lassen en machinaal verspanen. De opleiding vindt plaats in de praktijk en je werkt lerende weg dus gewoon mee aan de schepen en installaties die bij ons in aanbouw zijn. In het 3e jaar hoort een internationale stage ook tot de mogelijkheden, want internationalisering (bouwen en service bieden in het buitenland) is 1 van de speerpunten van het beleid van Royal IHC.

Als servicemonteur WTB zijn binnen Royal IHC meerdere functiemogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld intern aan de slag op een van de assemblage afdelingen voor speciale componenten voor de bagger- en offshore industrie, maar ook voor het inbedrijfstellen van systemen aan boord van onze schepen wereldwijd, die we zelf bouwen, zijn er veel mogelijkheden te vinden.

De opleiding is echt iets voor jou als je het leuk vindt om aan complexe installaties en systemen te werken en je hand er niet voor omdraait om op onverwachte tijden, wereldwijd, je klanten te helpen. Na de opleiding kom je in dienst van Royal IHC. Essentieel voor de uitoefening van het beroep is vakmanschap, zelfstandigheid, klantgerichtheid en veiligheid. Je werkt vaak alleen of in een team specialisten die hetzelfde soort werk doen. Het werk is afwisselend en uitdagend. Je werkt de ene keer mee aan een baggerschip zoals een hopper- of cutterzuiger, de andere keer aan een pijpenlegger of kraanschip of verleent service aan een opgeleverde werktuigbouwkundige installatie zoals een heihamer of lifting tool.

Your profile

Wij zoeken voor komend schooljaar 2018-2019 VMBO schoolverlaters (minimaal VMBO diploma Kaderberoepsgerichte Leerweg) of voortijdige schoolverlaters van HAVO of MBO niveau 3 of 4, leeftijd tot 19 jaar. Aanvangsdatum september 2018. Om in aanmerking te komen, dien je jezelf te herkennen in de volgende kernkwaliteiten; goede leer- en werkmentaliteit, pro-actief zijn, zelfontplooiing, grensverleggend en ondernemend.
Het programma bestaat uit

 • een praktijk- en theoriegedeelte. Dit betekent dat wat je geleerd hebt, je meteen in de praktijk kan toepassen; 4 dagen praktijk, 1 dag theorie.
 • de theorielessen, 1 dag in de week, worden gevolgd op het TOC in Kinderdijk en/of het Da Vinci College in Dordrecht;
 • de opleiding duurt drie jaar en start ieder jaar in september;
 • het 1e jaar leer je diverse vakvaardigheden in de werkplaats van onze leerschool in Kinderdijk;
 • in het 2e en 3e jaar ga je roulerend stage lopen binnen het bedrijf. Dat kan zijn in Kinderdijk, Krimpen a/d IJssel, Sliedrecht of in het buitenland;
 • maatwerk: indien belangstelling is voor specifieke functies/kwalificaties zijn individuele leerroutes mogelijk. Verder is het mogelijk om tempo- en interesses per leerling te onderscheiden;
 • het theoriegedeelte wordt afgesloten met meerdere Centrale Examens. De beoordeling van het praktijkgedeelte gebeurt aan de hand van beoordelingsformulieren die vallen onder het kwalificatiedossier: Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw. Hierbij wordt kennis, vaardigheden en houding in samenhang beoordeeld op het moment dat de leerling daar klaar voor is (Proeve van Bekwaamheid).

Our offer

Tijdens je opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst van 3 jaar en ben je in dienst bij IHC Merwede Employment BV van Royal IHC. Wij bieden je de mogelijkheid een beroepsopleiding te volgen. Je ontvangt hierbij 110% van het minimum jeugdloon voor een vijfdaagse werkweek. Tevens neemt Royal IHC alle kosten noodzakelijk voor de opleiding voor haar rekening. Wij bieden bij het behalen van je diploma een vast dienstverband bij een van de vestigingen binnen Royal IHC.

Our organisation

Royal IHC (IHC), wereldmarktleider in de bouw van custom built- en standaard schepen voor natte mijnbouw- en baggeractiviteiten en complexe offshore schepen voor de olie & gas industrie. Daarnaast ontwikkelen we geavanceerde equipment. Dit realiseren we dagelijks met ruim 3.000 collega's op zo'n 30 locaties wereldwijd. Kijk voor meer informatie over IHC op www.royalihc.com

Royal IHC is de Technology Innovator hetgeen betekent dat wij voorop lopen in de ontwikkeling van nieuwe technologie. Onze technologie heeft ons marktleider gemaakt en om marktleider te kunnen blijven, hebben we goede vakmensen nodig. Deze vakmensen leiden wij zelf op in ons Technisch Opleidingscentrum (TOC).

Interested?

Herken je jezelf in de omschrijving, spreekt de opleiding je aan en wil je meedelen in het succes van IHC? Solliciteer dan rechtstreeks op deze vacature met jouw CV en motivatiebrief via de sollicitatieknop hieronder of neem voor meer informatie contact op met de heer D.C.P. van Tol, telefoonnummer 088-0153182 of dcp.vantol@royalihc.com

www.twitter.com/royalihc
www.facebook.com/royalihc
www.linkedin.com/company/royalihc


Royal IHC does not approve of commercial, contractor and/or agency acquisition or commercial use of this advertisement. Proposing candidates without invitation is not appreciated and will not be considered by IHC.

Apply

Related Pages

Job Alert

Stay informed of our vacancies

Create job alert