Leerling Machinaal Verspaner MBO BBL niveau 2 en 3

Kinderdijk

play video
Job Leerling Machinaal Verspaner MBO BBL niveau 2 en 3
Location Kinderdijk
Discipline Traineeship
Education MBO senior secondary vocational education, Secondary education
Position Permanent position
In Short

Zit jij in het laatste jaar van je VMBO opleiding en wil jij volgend jaar werken en leren bij een wereldmarktleider in de maritieme sector? Lees dan snel verder.

 1. Open
 2. Interviews scheduled (applications are still possible)
 3. Second round of interviews (check with the recruitment team if applications are still possible)
 4. Final interviews (applications are not possible anymore)
 5. Vacancy filled (applications are not possible anymore)
Statusi
 1. Vacancy available
 2. Interviews scheduled
 3. Second round of interviews
 4. Final interviews
 5. Vacancy filled
Your job

Per september 2019 start in het opleidingscentrum Machinaal Verspanen de twee jarige beroepsopleiding: Machinaal Verspaner (MBO BBL niveau 2/3). Het opleidingscentrum is gevestigd in Kinderdijk en heeft een sterke reputatie in het opleiden van vakmensen. Als Machinaal Verspaner word je allround opgeleid. Je leert vaardigheden op het gebied van draaien, frezen, kotteren, tekening lezen, materiaalkennis, meettechnieken, CNC programma’s schrijven en het gebruik van verspaningsgereedschappen. De opleiding vindt plaats in de praktijk en je werkt mee om onderdelen te maken voor de in aanbouw zijnde schepen, pompen en installaties. Je begint het vak te leren aan conventionele machines waarna je doorschuift naar CNC machines, waarvoor je zelf programma’s voor moet schrijven.

Na je opleiding als Machinaal Verspaner zijn binnen IHC meerdere functiemogelijkheden, zoals draaier, frezer of kotteraar. Doorgroei naar andere functies in de toekomst is ook mogelijk. En verder leren behoort ook tot de mogelijkheden. Als nauwkeurig werk en programma’s schrijven je aanspreekt en je wilt je ontwikkelen tot all-round vakman die flexibel inzetbaar is aan meerdere machines, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Your profile

Wij zoeken voor komend schooljaar 2019-2020 VMBO schoolverlaters (minimaal VMBO kaderberoeps, bij voorkeur gemengde of theoretische leerweg) of voortijdige schoolverlaters van HAVO of MBO niveau 3 of 4. Aanvangsdatum september 2019. Om in aanmerking te komen, dien je jezelf te herkennen in de volgende kernkwaliteiten: goede leer- en werkmentaliteit, pro-actief zijn, zelfontplooiing, grensverleggend en ondernemend.

Our offer

Het programma bestaat uit:

 • Praktijklessen, 4 dagen in de week. Dit betekent dat wat je geleerd hebt, je meteen in de praktijk kan toepassen;
 • theorielessen, 1 dag in de week;
 • de opleiding duurt twee jaar en start ieder jaar in september;
 • in het eerste jaar leer je conventioneel draaien en frezen;
 • in het tweede jaar ga je CNC draaien en frezen en programma’s schrijven.
Het theoriegedeelte wordt afgesloten met meerdere Centrale Examens en het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een landelijk praktijkexamen.

IHC biedt je de kans om jezelf te ontwikkelen tot beginnend beroepsbeoefenaar en je doet uitgebreide werkervaring op binnen het bedrijf. Daarbij krijg je maximale begeleiding. Daarnaast bekostigen wij het grootste deel van je studiekosten en ontvang je een salaris op basis van een vijfdaagse werkweek. Met het diploma kun je aan de slag als beginnend beroepsbeoefenaar en kun je doorgroeien in je functie door middel van vervolgtrajecten. Daarnaast bieden wij je – bij succesvol afronden van je opleiding – een baangarantie.

Our organisation

Royal IHC (IHC), wereldmarktleider in de bouw van custom built- en standaard schepen voor natte mijnbouw- en baggeractiviteiten en complexe offshore schepen voor de olie & gas industrie. Daarnaast ontwikkelen we geavanceerde equipment. Dit realiseren we dagelijks met ruim 3000 collega’s op zo’n 30 locaties wereldwijd. Kijk voor meer informatie over IHC op www.royalihc.com . Royal IHC is de Technology Innovator, hetgeen betekent dat wij voorop lopen in de ontwikkeling van nieuwe technologie. Onze technologie heeft ons marktleider gemaakt een om marktleider te kunnen blijven, hebben we goede vakmensen nodig. Deze vakmensen leiden wij zelf op.

Interested?

Herken je zelf in de omschrijving, spreekt de opleiding je aan en wil je meedelen in het succes van IHC? Solliciteer dan rechtstreeks op deze vacature met jouw CV en motivatiebrief via de sollicitatieknop hieronder of neem voor meer informatie contact op met L. Vos, praktijkdocent Machinaal Verspanen, telefoonnummer 06 30 750 883 of l.vos@royalihc.com

Apply

Related Pages

Job Alert

Stay informed of our vacancies

Create job alert