Werken en Leren MBO

Onze BBL opleidingen

Royal IHC biedt met zijn eigen Technisch Opleiding Centrum (TOC) verschillende vakopleidingen waarbij werken EN leren centraal staat.

Wij bieden met ons eigen Technisch Opleiding Centrum (TOC) verschillende vakopleidingen waarbij werken EN leren centraal staat. Wij bieden een brede driejarige BBL-opleiding opgesteld door specialisten uit de Royal IHC-praktijk. Echte vakmensen die weten hoe je de theorie toepast in de praktijk!

Het programma van onze opleidingen ziet er als volgt uit:

  • Jaar 1: 4 dagen praktijk in de leerschool en 1 dag theorie
  • Jaar 2 & 3: 4 dagen praktijk op verschillende afdelingen en locaties binnen Royal IHC en 1 dag theorie

De theorielessen worden deels gegeven door onze eigen praktijkdocenten in Kinderdijk en op de ROC’s in de regio, zoals Da Vinci College in Dordrecht en het Techniek College Rotterdam. Daarnaast biedt Royal IHC diverse vervolgopleidingen waardoor je jezelf kunt blijven ontwikkelen tot een echte vakman of vakvrouw!

Tijdens je opleiding krijg je salaris en je opleidingskosten worden betaald door Royal IHC. Na het succesvol behalen van je diploma krijg je een baan bij Royal IHC. Je kunt dus gelijk aan de slag.

Werken en leren MBO
Lassen Hout
Technisch opleiding centrum Royal IHC raften
Technisch opleiding centrum Royal IHC werkbank
Technisch opleiding centrum Royal IHC raften

Opleidingen

Eerste monteur service en onderhoud werktuigbouw
Als Eerste monteur werktuigbouw word je allround opgeleid. Je leert o.a. vakvaardigheden op het gebeid van pneumatiek, hydrauliek, elektrotechniek, en aandrijftechniek.

De opleiding vindt plaats in de praktijk en je werkt, al lerend, mee aan de schepen en installaties die bij Royal IHC in aanbouw zijn. In het eerste jaar leer je diverse vakvaardigheden in de werkplaats van onze leerschool in Kinderdijk. In het tweede en derde jaar ga je roulerend stagelopen binnen het bedrijf. Dat kan zijn in Kinderdijk, Krimpen a/d IJssel of Sliedrecht.

Als je het leuk vindt om aan complexe installaties en systemen te werken, je hand er niet voor om draait om ook op onverwachte tijden klussen uit te voeren, dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Allround constructiemedewerker/scheepsbouwer
Als scheepsbouwer word je allround opgeleid. Je leert o.a. vakvaardigheden op het gebied van scheepsconstructies, lassen, afschrijven, uitslaan, walsen, meettechnieken en tekeninglezen.

De opleiding vindt plaats in de praktijk en je werkt, al lerend, mee aan de schepen en installaties die bij Royal IHC in aanbouw zijn. In het eerste jaar leer je diverse vakvaardigheden in de werkplaats van onze leerschool in Kinderdijk. In de loop van het eerste jaar en vervolgens in het tweede en derde jaar ga je roulerend stagelopen binnen het bedrijf. Dat kan zijn in Kinderdijk, Krimpen a/d IJssel of op andere locaties in Nederland.

Als je het leuk vindt om aan complexe constructies te werken en je wilt je ontwikkelen tot allround vakman die flexibel inzetbaar is dan is deze opleiding echt iets voor jou. 

Allround machinaal verspaner
Als machinaal verspaner word je allround opgeleid. Je leert o.a. vakvaardigheden op het gebied van draaien, frezen en kotteren, zowel conventioneel als CNC, tekeninglezen, materiaalkennis en meettechnieken. 

De opleiding vindt plaats in de praktijk, op de locatie van Royal IHC in Kinderdijk, en je werkt al lerend en mee aan de onderdelen van de schepen en installaties die bij Royal IHC in aanbouw zijn. Als machinaal verspaner maak je de onderdelen heel precies op maat voor de complexe installaties die aan boord van onze schepen staan.

Als je het leuk vindt om uitdagende precisie producten te maken op grote CNC bestuurbare machines dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Allround lasser
Als lasser word je allround opgeleid. Je leert alles over de lasprocessen MAG, BMBE en TIG en haalt hier ook de benodigde certificaten voor.

De opleiding vindt plaats in de praktijk en je werkt na het behalen van je lascertificaten al lerend mee aan de schepen en installaties die bij Royal IHC in aanbouw zijn. Vakmanschap is belangrijk, want je maakt vooral gecertificeerd laswerk, waaraan hoge kwaliteitseisen worden gesteld.

Als je het leuk vindt om aan complexe staalconstructies te werken met verschillende toegepaste hoogwaardige materiaalsoorten en je wilt je ontwikkelen tot allround vakman die flexibel inzetbaar is dan is deze opleiding echt iets voor jou. 

Allround pijpbewerker
Als allround pijpbewerker houd je je bezig met maken van pijpdelen en verbindingstechnieken. Je leert productiefouten te signaleren en bewerkings- en vervormingstechnieken uit te voeren. Ook leer je je eigen werkvolgorde te bepalen.

De opleiding vindt plaats in de praktijk en je werkt, al lerend, mee aan de schepen en installaties die bij Royal IHC in aanbouw zijn. In het eerste jaar leer je diverse vakvaardigheden in de werkplaats van onze leerschool in Kinderdijk. In het tweede en derde jaar ga je roulerend stagelopen binnen het bedrijf. Dat kan zijn in onze moderne pijpenshop in Sliedrecht of op de schepen die in aanbouw zijn in Kinderdijk of Krimpen.

Als je het leuk vindt om aan complexe pijpleidingen te werken waaronder hydraulische installaties en je wilt je ontwikkelen tot allround vakman die flexibel inzetbaar is dan is deze opleiding echt iets voor jou.
 

De voordelen van een opleiding bij het TOC op een rij

  • werkend leren
  • je krijgt salaris vanaf €510 tot €1870, afhankelijk van je leeftijd en inzet
  • baangarantie bij succesvol afronden van je opleiding
  • werken aan grote scheepsbouwprojecten
  • gezelligheid!

Ben je enthousiast geworden over (een van) onze opleidingen? Vul je gegevens in het formulier hieronder in, dan nemen wij contact met je op!

Ja, ik heb interesse in een opleiding

*Required fields

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze begeleiders Rick van Tol, tel. 06 – 53 41 46 33 of Barbara van der Toorn, tel. 06 - 12 66 56 11

More information?